De flash player is niet geinstalleerd

Exposities

Expositie Dichtbij - Ellen Kroeze


Vanaf zaterdag 5 september tot en met zondag 15 november exposeert Ellen Kroeze haar nieuwste schilderen in CBK Emmen tijdens een overzichtsexpositie. 
'Vorig voorjaar ben ik begonnen met een serie van nieuwe werken. Voor deze serie heb ik Babet, onze dochter, gevraagd voor mij te poseren. Een expositie die zal gaan over 'Dichtbij'. Over de gelaagdheid van het leven. Over de gelaagdheid van de mens die mij boeit. De mens, met alle mooie maar ook de minder mooie kanten. Over de vreugde die we voelen, het plezier, de liefde, maar ook de twijfels, belemmeringen en onze angsten. Een leven zoals het is, met al zijn facetten, een leven om lief te hebben, een leven van 'Dichtbij'. Ik wist dat Babet als geen ander zou begrijpen wat ik bedoel en in staat zou zijn dit te vertalen in haar poses. Wat een feest om met haar te mogen samenwerken van zo 'Dichtbij' '.


Op de bovenetage van 'De fabriek' wordt naast deze serie nieuwe schilderijen ook eerder gemaakt werk geëxposeerd. Zowel vrij werk als schilderijen die in opdracht gemaakt zijn. Monumentale figuratieve schilderijen. In deze landschappelijke schilderijen gaat het om een verborgen laag waarbij voorwerpen zoals lege stoelen, verweesde laarsjes en luchtige jurkjes de sleutel zijn in de vorm van symbolen. Haar schilderijen maken onmiddellijk nieuwsgierig naar het verhaal dat je er achter vermoedt.
Naast de schilderijen toont Ellen in samenwerking met Elke Beekman voor het eerst een installatie.


Het project 'Warme herinneringen' zet de schijnwerper op een voorwerp en de vrouw waar het aan verbonden is. Ieder voorwerp wordt tentoongesteld in een eigen stoofje. Het stoofje staat voor warmte, huiselijkheid en misschien ook een vleug nostalgie. Zo staat deze vrouw, haar verhaal, de tijd en wereld waarin zij leefde weer even in het middelpunt van de belangstelling.


Kunstroute Emmen 2015

Inmiddels een mooie traditie in de gemeente Emmen: de jaarlijkse kunstroute langs heel veel ateliers en galeries in Emmen. Wij als Atelier|Helderrood - Ellen Kroeze en Dick Lubbersen - doen uiteraard weer mee.
Ook de collega kunstenaars in Kunstkwartier Waanderveld zijn te bezoeken. In totaal zijn er 19 locaties binnen de gemeente Emmen open

Nieuw dit jaar, Emmen is Culturele gemeente van Drenthe, is de samenwerking op zondag 12 april met Poëzie Dichterbij. Op alle locaties wordt poëzie voorgedragen in de ateliers.


Dick Lubbersen exposeert in kader 'Mythe van de Natuur' bij Galerie W. de Boer in Hoogersmilde

'Mythe van de natuur' is een grensoverschrijdend project dat het culturele klimaat in de regio van het Nationaal Park Drents-Friese Wold nieuwe impulsen geeft en de beleving van natuur beïnvloedt. Het project legt verbindingen tussen kunst en omgeving, kunst en natuur, kunst en maatschappij.

Het doel van de 'Mythe van de Natuur' is het belang van de natuur onder de aandacht te brengen. Kunst -in al zijn facetten- wordt hierbij ingezet als katalysator.

 

Kunstenaars uit alle disciplines laten ons ervaren en zien welke mythe van de natuur er bestaat in het hedendaagse landschap. Beeldhouwers, schilders, fotografen, theatermakers, musici, filmmakers, schrijvers en geluidskunstenaars brengen op locatie hun verhaal over de mythe.

 

In de parkachtige achtertuin van Galerie W. de Boer in Hoogersmilde creëert beeldend kunstenaar Dick Lubbersen meerdere kunstzinnige projecten in relatie tot de Mythe van de Natuur. Uitgangspunt in de werken is de menselijke maat binnen onze ‘maakbare’ natuur en cultuur. Waar is de echte natuur in Nederland gebleven? Alles is gecultiveerd, gecreëerd en voorzien van een bestemming voor en door de mens. Nederland is ingericht als één groot park, waar wonen, werken en recreëren hand in hand moeten gaan.

In de kunstwerken stelt hij zichzelf en de toeschouwer vragen over de ‘verrommeling’ van de natuur en het landschap. Een reflectie op de rol van de mens hierin.

 

Periode Juli, augustus en september 2012

Galerie W. de Boer

Rijksweg 207, 9423 PE Hoogersmilde

http://www.galeriewdeboer.nl/Welkom.html 

 

Cursistenexpositie 'Op de tast' - De fabriek - CBK Emmen

Van 28 april t/m 28 mei 2012

Opening vrijdag 27 april - 16.00 uur:

Het centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling 'Op de tast' met werk van cursisten van Atelier|Helderrood. Op vrijdag 27 april 2012 opent de tentoonstelling om 16.00 uur met Annie Martens die gedichten voordraagt en een dansgroep o.l.v. Rusch Kloosterman van CQ Centrum voor de Kunsten.

 

Onder leiding van Ellen Kroeze zijn bijna veertig cursisten op hun eigen wijze aan de slag gegaan met het thema 'Op de tast'. Waar bij de een de voorkeur ligt bij abstract werken gaat bij de ander de voorkeur uit naar figuratief. Wat bindt is de passie voor het schilderen en de onderlinge betrokkenheid. Deze expositie laat zien op welke wijze de cursisten het thema hebben vorm gegeven. U ziet werken van zowel beginnende enthousiaste schilders als van cursisten die al vele jaren lessen volgen. 

 

Openingstijden CBK Emmen:

Woensdag tot en met zondag: 13.00 - 17.00 uur.

Ook maandag Tweede Pinksterdag (28 mei) geopend.

 

 

Galerie De Kleine Hoogstraat - Leeuwarden Expositie Kleurrijk

Ellen Kroeze exposeert in Galerie De Kleine Hoogstraat in Leeuwarden. In de periode van 10 mei t/m 16 juni 2012 exposeren Vincent Massée en Ellen Kroeze met schilderijen en Hannie Diender met keramiek.

Preview: donderdag 10 en vrijdag 11 mei van 13.30 - 17.00 uur

Openingstijden: donderdag, vrijdag en zaterdag 13.30 - 17.00 uur (+ overige dagen op afspraak).

Locatie: Kleine Hoogstraat 14 - Leeuwarden

 

 

Zomerexpo 2012 - De Liefde

Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds organiseren de ZomerExpo2012 het vervolg op de succesvolle ZomerExpo2011, de eerste landelijke beeldende kunst tentoonstelling samengesteld door open inschrijving.

 

Thema: LIEFDE Het thema LIEFDE staat centraal bij de keuze van de jury. Romantiek, verleiding, onbereikbare liefde, maar ook jaloezie en de desastreuze gevolgen daarvan zijn altijd een onderwerp geweest in de beeldende kunst. Johannes Vermeer gaf in de zeventiende eeuw zijn liefdesboodschappen symbolisch weer; in de vorm van een rondslingerende hartenaas. Tracey Emin naaide in 1995 de namen van al haar sekspartners in een tent voor haar werk Everyone I ever slept with. Een groter verschil in de benadering van het begrip LIEFDE is haast niet mogelijk. Hoe kijkt u tegen de liefde aan? En hoe laat u dat terugkomen in uw werk?

 

Ellen neemt deel met het schilderij ‘Pootje baden 2’ en is daarmee één van de 250 kunstwerken tijdens de expositie in Den Haag. Ruim 3000 professionele en semiprofessionele deelnemers lieten hun werk in drie voorrondes (Enschede, Utrecht en Amsterdam) beoordelen door een vakjury.

 

Haags Gemeentemuseum

15 juni t/m 19 augustus

 

 

Kunstroute Emmen 2012 - Open huis Atelier|Helderrood

Zaterdag 21 en zondag 22 april.

13.00 - 17.00 uur.

Kunstroute Emmen 2012 - twee dagen open huis bij tal van ateliers, kunstprojecten en exposities in de Gemeente Emmen. Uiteraard ook bij Atelier|Helderrood in Kunstkwartier Waanderveld.


Beide dagen (zaterdag 21 en zondag 22 april) bent u welkom om een kijkje te nemen tussen 13.00 en 17.00 uur. U kunt het nieuwste werk van Ellen Kroeze en Dick Lubbersen bekijken. Muzikale omlijsting: Eric Knot op piano.

Binnen Kunstkwartier Waanderveld kunt u naast Atelier|Helderrood terecht bij Atelier Abel, Galerie Opera VII en Galerie Dijkstra. Op nog geen 100 vierkante meter werk van vijf kunstenaars en een vormgever.

 

Park Gallery - Hoorn

Ellen Kroeze exposeert solo in Park Gallery Hoorn. Van 14 januari tot en met 15 februari 2012. Grote overzichtsexpositie met werk van de afgelopen 10 jaar.

 

Solo-expositie Ellen Kroeze bij Galerie Nora de Klein

Zes weken lang toont Galerie Nora de Klein in Groningen recent werk van Ellen Kroeze. Van zaterdag 30 oktober tot en met zaterdag 19 december exposeert Ellen solo in de Groninger galerie. Galerie Nora de Klein  is gevestigd aan de Visserstraat 43 in het hartje van de stad Groningen, vlakbij de schilderachtige Noorder-haven en de Hooge- en de Lage der A. Dit oude gedeelte van de binnenstad ontwikkelt zich steeds meer als dé plek in Groningen voor het kunstminnende publiek. www.noradeklein.nl  

 

Nazomerexpositie Ellen Kroeze in Wierden

Kom kijken in Galerie Tolg'Art in Wierden naarde nazomer-expositie - een dubbelexpositie met het kleurrijke werk van Ellen Kroeze en Gerald Schuil. Van 2 september tot en met 9 oktober - vernissage op vrijdag 3 september a.s. van 19.00 tot 21.00 uur. Meer info op de website van Galerie Tolg'Art.

 

Cursistenexpositie Bibliotheek Erica

Deze zomermaanden (8 juli t/m 31 augustus) is in de Bibliotheel van Erica de cursistenexpositie (deel II) van Atelier|Helderrood te zien. Een deel van de cursisten toont gevarieerd schilderwerk - van realistisch en figuratief tot abstract.

 

Ellen Kroeze op Artfair Lochem

Vier dagen Artfair in Lochem: 3, 4, 5 en 6 juni is er in de Grote Kerk van Lochem een kwalitatief hoogstaande beurs. Galerie van Strien uit Nieuw Amsterdam introduceert schilderijen van Ellen Kroeze op deze artfair. Volgend jaar zal Ellen ook exposeren in hun eigen galerie.


Meerdere grote galleries presenteren zich met vdeel kunstenaars op de Artfair in Lochem: Galerie Arthuus, Kunsthandel De drieluik, Galerie Marten Randa en anderen.

De Artfair is open op donderdag en vrijdag (3 en 4 juni) van 14.30 - 22.00 uur en op zaterdag en zondag (5 en 6 juni) van 10.00 - 18.00 uur.

 

Soloexpositie Ellen Kroeze in Scheperziekenhuis Emmen

Van 18 januari tot en met 15 maart 2010 exposeert Ellen Kroeze solo in de centrale hal van het Scheperziekenhuis in Emmen. U kunt dagelijks terecht in dit vrij toegankelijke deel van het ziekenhuis. Ellen toont haar meest recente werk.

 

Cursistenexpositie(s) Bibliotheek Erica

Drie keer exposeren in de Bibliotheek van Erica! De cursistenexpositie van Atelier|Helderrood wordt in drie stukken verdeeld, want 50 cursisten met hun werk een plekje geven vraagt de nodige ruimte. De oplossing hiervoor is nu: deel 1 in november en december 2009, deel 2 in januari en februari 2010 en deel 3 in het najaar van 2010.

 

 

PaasMedia - Copyright 2018 (c)