Land-art

Welkom op Land-art.nl. Deze informatieve website is onderdeel van Atelier|Helderrood (www.helderrood.nl). Beeldend kunstenaar Dick Lubbersen is een actief landartkunstenaar en organiseert daarnaast workshops, teambuilding en natuurkunstevenementen. Landart en natuurkunst zijn kunstdisciplines die nauw aan elkaar verwant zijn en daardoor ook vaak onder zelfde benamingen gepresenteerd worden. Een sterke scheidingslijn is er dan ook niet meer. Ook de discipline landschapsarchitectuur heeft grote raakvlakken (hoewel hierin slechts incidenteel kunstenaars bij worden betrokken).

Land art volgens Wikipedia

Land art is een stroming in de beeldende kunst ontstaan in de jaren 60 van de 20e eeuw, waarbij kunstenaars ingrijpende, kunstzinnig bedoelde, ingrepen aanbrengen in een landschap door het graven van grachten en kuilen, het aanleggen van ophopingen op akkers en weiden en het geordend storten van keien op een wateroppervlak. Men wil daarbij de menselijke aanwezigheid duidelijk uitdrukken en stellen dat de mens door de omgevingsverandering de natuur in bezit neemt. Een in het Nederlands ook wel gebruikte benaming is landschapskunst.

Natuurkunst

Natuurkunst maakt een verbinding tussen natuur en kunst. Beeldend kunstenaars maken werk in een natuurlijke omgeving en gaan een relatie aan met die omgeving. In grote mate worden deze kunstwerken gemaakt van natuurlijke materialen. Hierdoor ontstaan meestal tijdelijke projecten door de vergankelijkheid van de materialen. Materiaal en thematiek is hoofdzakelijk natuur gerelateerd.

Landart projecten van Dick Lubbersen

Landart Eendagsvliegen van Dick Lubbersen