Community Art

Land-art leent zich prima voor Community Art projecten. De verbinding van buiten, natuur, mensen en hun omgeving inspireert de samenwerking van kunstenaar en de betrokken deelnemers. Dick Lubbersen is als beeldend kunstenaar aanjager, vertaler en inspirator voor dergelijke projecten. Het uiteindelijke ‘beeld’ kan een kunstobject opleveren, maar ook totaal andere vormen als een ingreep in het landschap, een video, een muzikale performance in een vervreemde omgeving of een interactieve website.

Community Art

Community Art of gemeenschapskunst is kunst die een vorm van samenwerking aangaat tussen kunstenaar(s) en een groep mensen (bijvoorbeeld bewoners van een wijk of een dorp – maar kan ook een groep medewerkers van een bedrijf of een groep leerlingen van een school zijn).  Het participeren van een groep uit de samenleving is voorwaarde voor Community Art.

Deze samenwerking gaat veelal aan de hand van een onderwerp of thema (meestal sociaal maatschappelijk) dat op diverse manieren uitgewerkt wordt. Proces en eindresultaat is even belangrijk. Het uiteindelijke kunstproject kan van tijdelijke aard zijn, maar ook een meer definitief object opleveren.