Dick Lubbersen

Dick Lubbersen is een veelzijdig beeldend kunstenaar en creatief inspirator en facilitator. De beeldende activiteiten richten zich op het maken schilderijen, objecten en land-art. Dick is professioneel geschoold op het gebied van beeldende kunst en communicatie/marketing.

Het zelf kunstzinnig bezig zijn combineert hij met de andere activiteiten van Atelier|Helderrood: workshops en teambuildingsactiviteiten, het geven van creatieve denksessies en advieswerk op het gebied van communicatie, conceptontwikkeling en creativiteit. Daarnaast is Dick actief als curator en organisator van kunstevenementen.

Beeldende Kunst

Schilderen – De schilderijen van Dick zijn niet onder een noemer samen te vatten. Figuratieve, abstracte en conceptuele schilderijen wisselen elkaar af. Van zeer kleurrijk tot basaal ingetogen. Het geeft precies de diversiteit van zijn manieren van werken weer.
Objecten – Objecten krijgen bij Dick steeds meer handen en voeten. Het worden beelden in (afval)hout en metaal of zelfs in natuurlijk materialen. De zoektocht naar de juiste vormen en beeldtaal is nog maar net begonnen en ontwikkelt zich in rasse schreden.
Land-art – ‘Ik laat mij inspireren door Drenthe, het platteland, Holland en het landschap om me heen. Hoe gaan we er mee om en waarom doen we dat zo? Ik wil signalen afgeven, bakens plaatsen en verzetten om mijzelf en anderen een spiegel voor te houden’.

Facilitator/Adviseur

Dick faciliteert trainingen en inspiratiesessies (creatief denken, missie en visie trajecten) voor bedrijven en organisaties. Vanuit zijn creatieve en communicatieve achtergrond daagt Dick Lubbersen teams en afdelingen uit tot Anders kijken en vooral Anders doen. In sessies van 1 of 2 dagen inspireert en faciliteert hij bedrijven en organisaties tot vernieuwing en een frisse blik naar hun eigen werk.

Kunstcurator en organisator kunstevenementen

Organiseren zit Dick in zijn bloed. Waar veel kunstenaars moeite hebben met coördineren en organiseren in combinatie met het creatieve proces is dit voor Dick Lubbersen een vanzelfsprekende twee-eenheid. Inmiddels heeft hij de nodige ervaring opgedaan met organisatie-activiteiten voor Natuurkunst Drenthe en Kunstkwartier Waanderveld.

Schilderijen van Dick Lubbersen

Landart projecten van Dick Lubbersen

Landart Eendagsvliegen van Dick Lubbersen

Objecten van Dick Lubbersen