Workshops

Land-art workshops

Actief bezig in de natuur, actief bezig met land-art op een mooie werklocatie in Noord Nederland. De omgeving met de aanwezige natuurlijke materialen bepalen de mogelijkheden van de te maken objecten en projecten. Aan de hand van zogenaamde ´vingeroefeningen´ de eerste kleine projecten maken, daarna schetsen, ideeën ontwikkelen voor iets groters, of iets meer complex. Dat alles kan onder begeleiding van beeldend kunstenaar Dick Lubbersen.

Land-art – Omgevingscirkel

Bosopdracht, land-art als verzamelkunst. Het landschap om je heen als vindplaats voor de elementen van je omgevingscirkel. In de vorm van een grote cirkel (het mag ook een vierkant, driehoek of andere vorm zijn) worden vakken aangebracht die gevuld kunnen worden met natuurlijke materialen uit de landschappelijke omgeving. Denk aan zand, mos, gras, takken, stenen, boomschors, riet en wat al niet meer. Je geeft de cirkel een eigen persoonlijke natuurlijke of artistieke invulling. De resultaten zijn van tijdelijke aard en kunnen alleen ´meegenomen´ worden in de vorm van foto´s.

Land-art – Bosproject

Bosopdracht, land-art met natuurlijke materialen. Het bos als atelier. Met natuurlijke materialen uit de landschappelijke omgeving, denk aan zand, mos, gras, takken, stenen, boomschors en wat al niet meer, op een creatieve en kunstzinnige manier aan de slag. De resultaten zijn van tijdelijke aard en kunnen alleen ´meegenomen´ worden in de vorm van foto´s.

Land-art – Bamboe bouwen

Technisch en kunstzinnig bouwen met bamboe en elastiek. Bamboe is al eeuwen gebruikt in het Verre Oosten als bouwmateriaal. In de Westerse wereld is het veel minder bekend. Beeldend kunstenaar Antoon Versteegde bedacht eind vorige eeuw zijn ‘bamboestiek’ techniek. Torens, piramides en andere bouwwerken gemaakt van bamboestokken en postelastiek. Let op: is altijd een groepsactiviteit! Perfect als teambuilding.

Land-art – Natuur en cultuur verbinden

Een buiten (en binnen) workshop. Takken vormen de basis van de te maken objecten. Touw en wol en stroken plastic vormen de verbindingen. Verbinding tussen natuur en cultuur. Wikkelen, knopen, vlechten, alles kan. Het levert nieuwe beelden op en je ontdekt nieuw kijken en interpreteren,