De flash player is niet geinstalleerd

Eerst even de pagina laden........


[ Objecten ] [ Overig ]

Objecten

Food for thought

Locatie Waanderveld, Emmen

Materiaal Stoelen, verf, vet en zaden

2012 Food for thougt – ‘stof tot nadenken’. Het is de tijd waarin we leven. Niets is zeker, alles kan morgen anders zijn. Het huis als houvast is ook niet meer een zekerheid. Huizenprijzen dalen, de huizenmarkt staat stil. Toch is thuis de basis, de plek waar je wilt zijn, waar je je prettig en geborgen voelt. Een plek die je veel waard is, die je wilt delen met je liefde, je gezin, je familie en je vrienden.

[ Reageren op dit item ]

Upside down

Locatie Hoogersmilde

Materiaal Zinken emmer, takken en touw

2012 Bekijk het eens van de andere kant. Draai de boel eens om. Anders kijken en anders doen brengt ons nieuwe ideeën en invalshoeken. Het werkt bevrijdend, geeft je zelfs nieuwe energie. Alle bomen groeien ‘vanzelfsprekend’ naar boven, dat zien we. Wat we niet zien is een soortgelijke boom aan wortels onder de grond. En dan Upside down.

[ Reageren op dit item ]

Hier is het fijn

Locatie Hospicehuis Emmen

Materiaal Staal en cortenstaal

2011 In de serie Huis op stelten: Hier is het fijn. In opdracht - ter nagedachtenis. Huis als symbool voor onze cultuur. Een plek om je veilig te voelen, een thuis. Bescheiden of royaal, dicht bij de natuur of er ver weg van. Allemaal hebben we er een eigen beleving van: thuis zijn, thuis komen, ben even niet thuis etc. De basisvorm staat hiervoor symbool. Geplaatst op een metalen open sokkel: Huis op stelten.

[ Reageren op dit item ]

Home sweet home

Locatie Waanderveld, Emmen

Materiaal Staal en cortenstaal

2011 In de serie Huis op stelten: Home sweet home Huis als symbool voor onze cultuur. Een plek om je veilig te voelen, een thuis. Bescheiden of royaal, dicht bij de natuur of er ver weg van. Allemaal hebben we er een eigen beleving van: thuis zijn, thuis komen, ben even niet thuis etc. De basisvorm staat hiervoor symbool. Geplaatst op een metalen open sokkel: Huis op stelten. Per stuk 975,- euro.

[ Reageren op dit item ]

Concrete Jungle

Locatie Waanderveld, Emmen

Materiaal Staal en beton

2010 In de serie Huis op stelten: Concrete Jungle. Huis als symbool voor onze cultuur. Een plek om je veilig te voelen, een thuis. Bescheiden of royaal, dicht bij de natuur of er ver weg van. Allemaal hebben we er een eigen beleving van: thuis zijn, thuis komen, ben even niet thuis etc. De basisvorm staat hiervoor symbool. Geplaatst op een metalen open sokkel: Huis op stelten. Per stuk 575,- euro. In serie van 9: 5000,-

[ Reageren op dit item ]

House of gold

Locatie Waanderveld Emmen

Materiaal Metaal en beton, bladgoud en acryl verf

2010 In de serie Huis op stelten: House of gold. Huis als symbool voor onze cultuur. Een plek om je veilig te voelen, een thuis. Bescheiden of royaal, dicht bij de natuur of er ver weg van. Allemaal hebben we er een eigen beleving van: thuis zijn, thuis komen, ben even niet thuis etc. De basisvorm staat hiervoor symbool. Geplaatst op een metalen open sokkel: Huis op stelten. Verkocht. In opdracht mogelijk.

[ Reageren op dit item ]

Milkmans lighthouses

Materiaal Metalen huisjes, glas, melkflessen en verlichting

2007 Door de hele straat stonden ze, vlak naast de voordeur, de metalen flessenrekjes met lege flessen en een lijstje met de bestelling. Als ware het bakens. Bakens voor de melkboer, want daar moet hij zijn. Bakens voor de bewoners,want een dagelijks ritueel. € 875,- per stuk, € 2400,- voor alle drie.

[ Reageren op dit item ]

De wereld draait door

Materiaal Metaal

2007 De wereld draait door. Bekijk het nieuws ’s avonds en je zult het bevestigd krijgen: de wereld draait door. Het lijkt steeds gekker, heftiger en ‘niet van deze wereld’ wat we te zien krijgen. Met elkaar brengen we de wereld naar z’n einde. Of toch niet? Al vele duizenden jaren draait de wereld door. De wereld is niet eindig, met of zonder de mens. De wereld corrigeert zichzelf. € 2400,- voor beide bollen.

[ Reageren op dit item ]

Rolling Stone

Materiaal Metalen wielen, hout en veldkei

2007 Ik ben er uit, ik weet hoe ze alle veldkeien verplaatst hebben en er o.a. hunebedden van hebben gebouwd. Met mijn ‘Rolling stone’ verplaatswagen. Alle ingewikkelde theorieën ten spijt, de oplossing voor het vraagstuk is soms eenvoudiger dan men denkt … € 1800,-

[ Reageren op dit item ]

Wired World

Materiaal Metalen bol met prikkeldraad

2007 Wired, opgefokt, gek en dwaas lijkt de wereld anno 2007. Niets nieuws verteld ons de geschiedenis. Van veldslagen tot oorlogen, van aanslagen tot terrorisme, de wereld en haar mensen zijn gevangen in stekeligheden. Ach gekte? Waanzin is zo gek nog niet!

[ Reageren op dit item ]

World Wide Web

Materiaal Metalen bol met rood touw

2007 De wereld lijkt onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De mens waant zich wereldburger door internet en verre reizen. ‘Think global, act local’ past nog het meest bij de ons. We hebben de hele wereld aan onze voeten, beschikbaar via alle soorten media, echter we hechten evenveel en zelfs meer waarde aan ons locale sufferdje. Laatste nieuws uit eigen omgeving, groots verbonden aan de wereld van nu.

[ Reageren op dit item ]

Doggyhouse

Materiaal Metaal

2007 Langzamerhand probeert de mens zich overal tegen te beschermen. Alles wat ons niet aanstaat en we buiten de deur kunnen houden zullen we proberen. Zo min mogelijk onverwachte en ongewenste zaken. Zelfbescherming op en top: ‘Pas op voor de hond’, ‘Geen toegang, eigen terrein’, ‘Prive terrein, camerabewaking’. € 1800,-

[ Reageren op dit item ]

Jailhouse Rock

Materiaal Metalen huis, touw, veldkei, staaldraad en hout

2007 Gevangen in je eigen omgeving. Zo kan het aanvoelen. We sluiten ons voortdurend op in ons eigen huis en in onze eigen 'kleine wereld'. Misschien is het een stukje bescherming tegen de grotere buitenwereld. Maar Jailhouse Rock is een huis op wielen, is open aan beide zijden en geeft ons de ruimte om een stap naar nieuwe dingen te maken. € 2400,-

[ Reageren op dit item ]

Open huis

Materiaal Takken, lood, verf, hout, draad, veertjes

2006 Met trots tonen we ons huis aan de buitenwereld. Open huis tijdens een 'house warming party', van binnen en van buiten mooi. Ons huis laat zien wie we zijn, het geeft een indruk van de bewoners. Van gezellig rommelig tot strak en modern, van klein behuisd tot royaal bemeten.

[ Reageren op dit item ]

LAT huisje

Materiaal Takken, lood, verf, hout, elec. draad

2006 Samen en toch alleen, daar staat het LAT huisje voor. De elementen horen bij elkaar en staan toch afzonderlijk. Een relatievorm die we heel normaal zijn gaan vinden. Het geeft het individu de ruimte en laat ruimte voor het samenzijn.

[ Reageren op dit item ]

Melkhuisje

Materiaal takken, hout, verf, electr. draad, speentjes.

2006 Het melkhuisje refereert aan het succesvolle tennistoernooi 'op' het Hilversumse Melkhuisje. De nationale en later ook internationale toppers leverden daar grootse prestaties. Het melkhuisje toernooi werd een begrip. Bekend en bemind. Vervolgens door het commerciële liefhebben misschien wel uitgemolken tot een groots en protserig evenement dat niet meer paste op de Hilversumse locatie. Het contrast tussen het groeien in het succes tot het tenondergaan aan je eigen succes is de basis van dit Huis op stelten.

[ Reageren op dit item ]


[ Objecten ] [ Overig ]

Overig

Onder de plak? (performance)

Locatie Terschelling

Materiaal Ben en ducktape

2006 Achter het behang plakken en onder de plak zitten, deze uitdrukkingen zijn bepalend geweest om tijdens Oerol 2006 de ‘onder de plak?’ performance uit te voeren. De Gebroeders Vos (zeven broers) hebben op een voormalig telefoonhuisje hun altijd lastige jongste broer vrij hangend vastgeplakt.

[ Reageren op dit item ]

PaasMedia - Copyright 2018 (c)