De flash player is niet geinstalleerd

Workshops

[ Workshops ] [ Schilderen ] [ Land-art / landschapskunst ]

Workshops

Atelier|Helderrood organiseert Open inschrijving dagworkshops en workshops voor diverse groepen. Of het nu workshop heet of bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje maakt wat betreft invulling van een ochtend, middag of avond weinig verschil. Ons uitgangspunt is dat we elke groep een creatieve en kunstzinnige bijeenkomst op maat aanbieden.

De workshops van Atelier|Helderrood zijn een verlengstuk van het kunstenaarschap van Ellen Kroeze en Dick Lubbersen. Beide zijn actief op het gebied van schilderen, mixed media en Dick is daarnaast ook landschapskunstenaar.

De workshops in ons aanbod hebben dan ook duidelijk een link met het beeldend werk van Ellen en Dick en zijn verdeeld in vier categorieën: schilderen, illustreren, creatief met tekst en taal en landart.

Hierin zijn meerdere mogelijkheden en ook de duur van een workshop is variabel. Een ochtend, middag of avondworkshop duurt 3 uur, een dagworkshop 6 uur: schilderen, illustreren, creatief met tekst en taal en land-art. Hierin zijn meerdere mogelijkheden en ook de duur van een workshop is variabel. 


Dagworkshops Open inschrijving (let op regelmatig nieuw aanbod!)

Zie voor uitgebreide informatie Nieuws.


Schilderen op locatie in het Drentse landschap

Datum: volgt

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Kosten: 85 euro, inclusief materialen en lunch

Locatie volgt nog.


Mixed media 

Datum: volgt

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Kosten: 75 euro, inclusief lunch en materialen


Model tekenen

Datum: volgt

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Kosten: 75 euro, inclusief lunch en tekenmaterialen


De basisbeginselen van olieverf

Datum: volgt

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Kosten: 75 euro, inclusief lunch en schildermateriaal


Landart - natuurkunst

Datum: 4 november 2017

Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Kosten: 75 euro, inclusief lunch en materialenWorkshops voor groepen

 

Schilderen

 • Maak samen een groepsschilderij

 • Mixed Media

 • Schilder je eigen Pop-art portret als Andy Warhol

 • Pop-art: maak een blow-up uit de reclame.

 • Reuzenschilderij

 • Abstract schilderij

 • Model schilderen

 • Schilderen in de stijl van Vincent van Gogh

 • Zelfportrettengalerij

 • Landschap in Coulissen - Ton Schulten.

 • Potten en pannen abstract - Klaas Gubbels

Mixed media

Mixed media is een nieuwe trend binnen het schilderen. Door gebruik te maken van verschillende technieken en te experimenteren met diverse materialen ontdek je nieuwe mogelijkheden. Door collagetechniek te combineren met verf en ruimtelijke materialen zullen de effecten je verrassen.

Tijdens de workshop Mixed media leer je alles over de opbouw, compositie, gelaagdheid, materiaalkeuze (foto's, knipsels, ruimtelijk materiaal etc.) en technieken (schilderen, druktechnieken, collage, sjabloneren etc.).


Materialen als etiketten, bladzijden uit boeken, boutjes en moertjes, blik, touw en knopen lenen zich erg goed om toe te passen in je eigen Mixed media schilderij. Natuurlijk kun je ook je eigen materialen meenemen als foto's, kopieën of iets uit tijdschriften. Daarmee geef je jouw schilderij een persoonlijke tint.

Schilderen - groepsschilderij

Een groepsschilderij wordt door alle deelnemers van een workshop of teambuilding gezamenlijk gemaakt. Het heeft een dusdanig groot formaat dat deze kan worden gesplitst in verschillende kleinere doeken. Elke deelnemer schildert zijn/haar eigen doek (of op papier) op eigen wijze en houdt rekening met het totaal. Door de doeken samen te voegen tot één groot groepsschilderij ontstaat een verrassend en speels kunstwerk.

Schilderen - Popart

Maak je eigen pop-art in de stijl van kunstenaar Andy Warhol of Keith Haring. Andy Warhol is een icoon van de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, een vernieuwend pop-art kunstenaar. Maakte de gewone dagelijkse dingen tot kunst en is vooral bekend van de vele kleurrijke portretten. Met een korte bespreking over het werk van Andy Warhol. Stap voor stap naar een kleurrijk en kunstzinnig resultaat.

Keith Haring was in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw een vernieuwend pop-art kunstenaar. Zijn beeldentaal inspireert tot eigen composities. Kleurrijk, met veel fantasie en outline schilderen. Met een korte bespreking over het werk van Keith Haring. Stap voor stap naar een kleurrijk en kunstzinnig resultaat. 


Schilderen - Reuzenschilderij  

Een door de groep of het team aangedragen foto wordt opgeblazen (blow up) tot een reuzenschilderij. Het heeft een dusdanig groot formaat dat deze kan worden gesplitst in verschillende kleinere doeken. Elke deelnemer schildert zijn/haar eigen doek (of op papier) op eigen wijze. Door de uitvergroting ontstaat een vorm van abstractie. Door de doeken samen te voegen tot één groot reuzenschilderij ontstaat een verrassend en speels kunstwerk. De foto die als basis fungeerde komt opnieuw te voorschijn in veelal een veelheid aan kleuren en technieken.

Schilderen - Abstract schilderij

Het lijkt zo makkelijk het maken van een abstract schilderij. ´Dat kan mijn zoontje van vijf ook´wordt er wel eens gezegd. Dat zou best eens kunnen want dat zoontje is nog niet geremd door allerlei levenservaringen. Als volwassene hebben we afgeleerd iets met ons gevoel te verbeelden in vorm en kleur. Het moet iets voorstellen en herkenbaar zijn. Hoe maak je dat toch een abstract schilderij? Al brainstormend worden vanuit zelfgekozen of voorbereide thema´s kleurvoorkeuren en eigen vormentaal ontwerpen gemaakt die verbeeld worden in een schilderij op papier of doek met een kunstzinnig resultaat.

Schilderen - Zelfportrettengalerij

De groep deelnemers of het team als inspiratiebron. Een portret van jezelf voor en door jezelf (of om als cadeau weg te geven). Je maakt het zelfportret op papier of doek met acrylverf. Onder intensieve begeleiding kijk je eens op een andere manier naar uzelf, niet alleen schildertechnisch of anatomisch, maar ook naar hoe jezelf te verbeelden in vorm en kleur.

Schilderen - Landschap in coulissen

De Twentse schilder Ton Schulten ontwikkelde zijn eigen manier van landschappen schilderen. Veel kleur en met een diepteperspectief die de coulissen van het landschap sterk naar voren haalt. Met een korte bespreking over het werk van Ton Schulten. Stap voor stap naar een kleurrijk en kunstzinnig resultaat. Schilderen op papier - op doek tegen meerprijs.

Schilderen - Potten en pannen

Potten en pannen, kop en schotel en andere voorwerpen uit de keuken worden door kunstenaar Klaas Gubbels op een eigen manier 'plat' gemaakt en eenvoudig op een nieuwe manier op het doek geplaatst. Met een korte bespreking over het werk van Klaas Gubbels. Stap voor stap naar een kleurrijk en kunstzinnig resultaat. Schilderen op papier - op doek tegen meerprijs. Alternatief: Schilderen - groente en fruit. 

Land-art / landschapskunst

Land-art - Bamboe bouwen

Technisch en kunstzinnig bouwen met bamboe en elastiek. Bamboe is al eeuwen gebruikt in het Oosten als bouwmateriaal. In de Westerse wereld is het veel minder bekend. Beeldend kunstenaar Antoon Versteegde bedacht eind vorige eeuw zijn 'bamboestiek' techniek. Torens, piramides en andere bouwwerken gemaakt van bamboestokken en postelastiek. Uitleg - opbouw - afbouw.
Let op: is altijd een groepsactiviteit! Perfect als teambuilding.

Land-art - Omgevingscirkel

Bosopdracht, land-art als verzamelkunst. Het landschap om je heen als vindplaats voor de elementen van je omgevingscirkel. In de vorm van een grote cirkel (het mag ook een vierkant, driehoek of andere vorm zijn) worden vakken aangebracht die gevuld kunnen worden met natuurlijke materialen uit de landschappelijke omgeving. Denk aan zand, mos, gras, takken, stenen, boomschors, riet en wat al niet meer. Je geeft de cirkel een eigen persoonlijke natuurlijke of artistieke invulling. De resultaten zijn van tijdelijke aard en kunnen alleen ´meegenomen´ worden in de vorm van foto´s.

Land-art - Bosproject

Bosopdracht, land-art met natuurlijke materialen. Het bos als atelier. Met natuurlijke materialen uit de landschappelijke omgeving, denk aan zand, mos, gras, takken, stenen, boomschors en wat al niet meer, op een creatieve en kunstzinnige manier aan de slag. De resultaten zijn van tijdelijke aard en kunnen alleen ´meegenomen´ worden in de vorm van foto´s.

Land-art - Natuur en cultuur verbinden

Een buiten (en binnen) workshop. Takken vormen de basis van de te maken objecten. Touw en wol en stroken plastic vormen de verbindingen. Verbinding tussen natuur en cultuur. Wikkelen, knopen, vlechten, alles kan. Het levert nieuwe beelden op en je ontdekt nieuw kijken en interpreteren,


PaasMedia - Copyright 2018 (c)