Het ruime en modern ingerichte atelier van Ellen Kroeze en Dick Lubbersen op het bedrijvenpark Waanderveld in Emmen is voor hen de ideale werkplek om hun passie, het maken van kunst, tot z’n recht komt. Een werkplaats waar ze hun passie goed kunnen delen en ook elk hun eigen weg gaan.

Ellen maakt figuratieve en landschappelijke schilderijen in groot formaat, waarin alledaagse voorwerpen als stoelen, koffers en tafels geplaatst zijn in prachtige landschappen. Op locaties waar je die voorwerpen niet verwacht. De meubelstukken vertellen het verhaal van menselijke relaties, van vriendschap en genegenheid en van eenzaamheid en kwetsbaarheid.

Ook het kleinere mixed-media werk van Ellen vindt de basis in deze thematiek. En als je in de grotere projecten duikt die ze samen met Elke Beekman uitvoert zoals ‘Warme herinneringen’ en ‘Ontmoetingsverhalen Schoonebeek’ herken je daarin dezelfde rode draad: de interesse voor de medemens en dat wat hen raakt en ontroert vertellen en verbeelden.

Dick is misschien nog wel vaker buiten te vinden dan in het eigen atelier. Daar waar de natuur en het landschap zijn buitenatelier is voor zijn natuurkunst en landart, is het binnenatelier vooral de werkplaats voor de schilderijen en mixed-media kunst. Dick werkt graag conceptueel en thematisch.