Aankondiging expositie Ellen Kroeze in Hoorn: Park Gallery

Park Gallery Hoorn

Exposite: Schilderijen Ellen Kroeze, Emmen.
14 januari t/m 24 februari 2012

“Vertel de wind dat ik thuis kom”
Herinneringen door de tijd heen.

Deze expositie laat u een selectie zien van 10 jaar schilderwerk van beeldend kunstenaar Ellen Kroeze.

Ellen Kroeze is professioneel geschoold op het gebied van beeldende kunst.

Haar inspiratie haalt ze uit alledaagse dingen, herinneringen,emoties en gevoelens, iets wat er toe doet.
Bij deze inspiratie maakt Ellen gebruik van voorwerpen om dit beeldend te versterken. Jurken, stoelen, laarsjes en fruit zijn terugkerende elementen in haar werk.

De jurkjes wapperen in haar schilderijen verstild in de lucht. Jurkjes staan voor het meisje, het vrouw zijn. Zij symboliseren alle bijzondere vrouwen die zij gekend heeft in het nu, en aan de andere kant van de tijd.
De stoelen in haar werk hebben karakter. Ze staan voor de mensen bij wie ze horen en worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. De ene keer hangen er stoelen aan de waslijn, terwijl in het volgende beeld de stoelen pootje baden aan zee.
Hoewel de stoelen in haar vroegere werk meestal een onderdeel vormden van het interieur, bevinden ze zich in haar huidige werk steeds vaker in het landschap. Een plek waar ruimte en rust is. Een omgeving waar de zon je huid verwarmt en de wind door je haren wappert.

Ellen haar schilderstijl is helder en figuratief. Ze trekt alles net even uit het verband en plaatst voorwerpen in een andere omgeving, waardoor het vervreemdend werkt.
Dit heeft te maken met het verhaal wat ze wil vertellen. Contrasten helpen daarbij.
Naast het schilderen schrijft Ellen ook gedichten, die ze soms in haar schilderijen verwerkt. Het zijn woorden en tekstfragmenten, maar in haar schilderijen werken de zinnen als beeldelement, als vorm.

Ellen combineert haar vrije werk met het maken van portretten in opdracht, afgestemd op de ruimte en de speciale wensen van de opdrachtgever.
Samen met haar partner Dick Lubbersen runt zij Atelier Helderrood in Emmen.
Een creatieve onderneming waar u terecht kunt voor beeldend werk, cursussen, teambuilding en workshops. Voor meer informatie: www.helderrood.nl