Beresterk staat als een huis

Beresterk staat als een huis

Twee├źndertighonderd kilo schoon aan de haak weegt de ijsbeer ‘Beresterk’. En dat gewicht moest stevig gefundeerd worden zoals dat ook bij een huis gebeurt.

Na bijna een jaar komt er een eind aan de geweldige co-creatie met de teams van PRO Emmen. Samen hebben we een creatieve reis gemaakt met de ijsbeer. Van een creatieve zoektocht naar oplossingen in laagjes, de technische tekeningen van Drenthe College docent Lars van der Wal tot het uiteindelijke maken in cortenstaal en het spannende plaatsen.

De beer is tijdens de reis namelijk gegroeid van ware grootte naar twee keer zo groot. En dat betekende ook groots laswerk van de onderdelen die cnc ‘gesneden’ zijn in Klazienaveen bij Peters metaaltechniek in de loods van eerste JMS Techniek en daarna bij Catch Fishing in Emmen. Een team van zes leerlingen onder leiding van docent Jan van der Weiden hebben de klus geklaard!

Nog ‘even’ vervoeren naar de locatie achter het gemeentehuis in Emmen. Lubbers transport weet er wel raad mee. Nu staat ‘Beresterk’ als een huis en komt de eerste jaren niet meer van z’n plek af.

Net voor de onthulling
Transport en plaatsen van Beresterk
Bij Catch Fishing op de trailer getakeld