Dagworkshops schilderen nieuwe seizoen (september, oktober en november)

Dagworkshops schilderen nieuwe seizoen (september, oktober en november)
Mixed media 
Datum: zaterdag 24 september
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: 70 euro, inclusief lunch en materialen
Model tekenen
Datum: zaterdag 8 oktober
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: 75 euro, inclusief lunch en tekenmaterialen
De basisbeginselen van olieverf
Datum: zaterdag 12 november
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: 70 euro, inclusief lunch en schildermateriaal
Voor meer info en aanmelden: 
Mail: info@helderrood.nl
Tel: 0591 634668
www.helderrood.nl
Dagworkshop Mixed media
Datum: zaterdag 24 september
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: 70,00 euro inclusief lunch en materiaal en 2 schilderpaneeltjes
Maximaal 12 personen
Mixed media is een nieuwe trend binnen het schilderen. Door gebruik te maken van verschillende technieken en te experimenteren met diverse materialen ontdek je nieuwe mogelijkheden. Door collagetechniek te combineren met verf en ruimtelijke materialen zullen de effecten je verrassen.
Tijdens de workshop Mixed media leer je alles over opbouw, compositie, gelaagdheid, materiaalkeuze (foto’s, knipsels, ruimtelijk materiaal, etc.) en technieken (schilderen, druktechnieken, collage, sjabloneren, etc.). 
Materialen als etiketten, bladzijden uit boeken, boutjes en moertjes, blik, touw en knopen lenen zich erg goed om toe te passen in je eigen Mixed media schilderij. Natuurlijk kun je ook eigen materiaal meenemen als foto’s, kopieën of iets uit tijdschriften. Daarmee geef je jouw schilderij een persoonlijke tint.
Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in!
Dagworkshop Model tekenen

Datum: zaterdag 8 oktober
Tijd: 10.00- 16.00 uur
Kosten: 75,00 euro inclusief lunch en tekenmaterialen
Maximaal 12 personen
In deze workshop werken we naar naaktmodel. We kijken naar de onderlinge verhoudingen van het model. We gaan vorm geven door middel van toon en lijn.
We starten de dag met een korte introductie. ‘s Morgens maken we vooral korte schetsen met houtskool en conté a paris . We tekenen diverse standen en leggen ons toe op de grote verhoudingen, richtingen en tonen. Op verschillende manieren gaan we het model vastleggen. Tussen de standen door is er een korte werkbespreking.
Na de lunch werken we aan een langere stand en schetsen we op getint papier met een paar kleuren conté a paris krijt. Er is dan ook tijd om wat meer te detailleren waar nodig.
Rond half vier houden we een laatste werkbespreking en is er gelegenheid om nog even lekker na te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. 
Ben je enthousiast geworden? Schrijf je dan nu in!

Dagworkshop olieverf – de basisbeginselen 
Datum: zaterdag 12 november
Tijd: 10.00- 16.00 uur
Kosten: 70,00 euro inclusief lunch en schildermateriaal
Maximaal 12 personen
Een mooie laagdrempelige cursus waarin er stapsgewijs naar een eenvoudig schilderijtje wordt gewerkt. We werken op kleine paneeltjes met olieverf. In deze workshop worden mooie resultaten bereikt. Om mee te doen, hoef je geen teken- en schilderervaring te hebben. Belangrijke aspecten van het schilderen komen aan bod. Zoals: Leren kijken (misschien wel het belangrijkste), schetsen, verf mengen, het maken van een palet, vorm, verhoudingen, licht-donker en compositie. 
We oefenen onder andere op toonwaarden, transparant-dekkend en warm-koud.
Je leert hoe je het schilderij goed opzet. Het prepareren van de ondergrond, de onderschildering, de compositie, tot aan het schilderen van de laatste lichtpuntjes.

Door de dag heen zijn er een aantal momenten dat we het werk even kort bespreken. Na de workshop, zo rond de klok van vier, kunnen we nog gezellig even napraten met een hapje en een drankje.