Energy swing house in productie

Energy swing house in productie

Je bedenkt wel eens wat … een leuk festival (Hello Festival), lekker ontspannen (een schommel), een mobiele telefoon die opgeladen moet worden (een oplaadpunt) en je thuis voelen (een huis) … dat resulteert in een mooi concept: Energy swing house.

Pascal aan het lassen

Leuk bedacht allemaal Dick, maar hoe voer je dat uit? Op zoek naar een mooie samenwerking met techniek studenten van Drenthe College. Met twee studenten Elektrotechniek (Edwin Lubbinge en Mart Venema onder begeleiding van docent Danny Mensing) en twee studenten Werktuigbouw (Pascal Feringa en Jesse Hoesen onder begeleiding van docent Lars van der Wal) zijn we aan de slag. Een huis bouwen van staal met een open frame zodat je daar in kunt schommelen is één. een schommel die stroom opwekt om je mobiele telefoon op te laden is twéé. De ideeën zijn goed en dus van start met de uitvoering: het huis wordt nu in elkaar gezet door Pascal en Jesse, meten, zagen, slijpen en lassen, dat gaat helemaal goed komen. Dan de oplaadtechniek. Dat is wel even iets anders! Wekt het heen en weer schommelen wel genoeg stroom op? Of plaatsen we er nog een zonnepaneel extra bij?

In het allermooiste geval lukt alles en kan het publiek van Hello Festival 6 en 7 juni schommelen én de telefoon opladen!

In productie bij DC – Pascal en Jesse
Concept Energy swing house