Floral Art route Abcoude

Floral Art route Abcoude

De Floral Art route – Forten de Ronde Venen bij Abcoude is een kunstroute rondom de oude forten van de Stelling van Amsterdam.
Dick gaat daar als een van de vier kunstenaars een landart project uitvoeren die te zien is tijdens de Open Monumentendagen 2017 op zaterdag 9 en op zondag 10 september.
De andere drie kunstenaars zijn: Piet Hein Spierings – hij werkt met wilgentenen, Pim van den Akker – grote bijna abstracte bloemsierkunst en Denise Collignon – ‘wilde’ bloemsierkunst als landmarks.

Floral Art Landmarks

De forten zijn gemarkeerd met vrolijke Floral Art Landmarks van bloemdesigner Denise Collignon. De wandel en fietsroute loopt van Fort bij Abcoude langs twee batterijen naar Fort bij Nigtevecht. Vanaf hier kun je doorrijden en genieten van de groene route langs fort in de Botshol en fort aan de Winkel. Bij Fort bij Abcoude staat een bloemkunstwerk van meesterbinder Pim van den Akker. Zijn verrassende kunsten met bloemen zijn niet vaak te zien in het openbaar – dus grijp je kans!

Wilgentenengolf en bloemen in ijs

Op de weg naar Fort bij Nigtevecht kom je langs de batterijen aan ’t Gein bij de Oostzijdse molen. Hier is Land-art te zien met bloemen van Dick Lubbersen die de contouren van de batterijen laat zien. Volg de route langs ’t Gein en sla af naar de Velterslaan. Op de Velterslaan sla je bij de Floral Art Landmark linksaf de Liniedijk op richting de nevenbatterijen waar de natuurschilderijen van Mondriaan staan. Klim over het landhek naar Fort bij Nigtevecht waar je een golf van wilgentenen met bloemen ziet van Piet Hein Spieringhs en een expositie met bloemen in ijs van fotograaf Edith Gerritsma.