Laatste loodjes voor beelden Beresterk en Apenstreken

Laatste loodjes voor beelden Beresterk en Apenstreken

Nog maar een paar weken en dat moet de grote ijsbeer van corten staal op de locatie achter het gemeentehuis van Emmen staan. En de twee gibbons ‘Apenstreken’ hangen dan mooi tussen de bomen vlak bij het Raadhuisplein.

En dat vraagt nogal wat van de docenten en leerlingen van PRO Emmen: uren achter elkaar lassen in de loods van Catch Fishing Services in Emmen. Een geweldige plek om het grote beest in elkaar te zetten. Want groot is hij zeker: twee keer de werkelijke grootte, 5 meter lang en ongeveer 4 meter hoog. Een imposant kunstwerk van allemaal laagjes staal.

De gibbons daarentegen zijn op werkelijke grootte en daardoor iets eenvoudiger in elkaar te zetten. Inmiddels zijn de twee aapjes zeven keer gelakt en klaar om opgehangen te worden. Straks worden ze aan staalkabels tussen de bomen bevestigd en kom je ze op de wandelroute van de parkeerplaats Kinepolis richting Wildlands tegen. 

Vandaag is de fundering voor de bijna 3,5 ton zware ijsbeer gestort, een klus op zichzelf. Hierop wordt de ijsbeer met sokkel straks geplaatst.