• DC-ServiceStation

    Projecten

    Creativiteit en concepten vanuit de beeldende kunst

Landschapstuin Dr. Nassau College Assen

Landschapstuin Dr. Nassau College Assen

Het nieuwe gebouw Quintus van Dr. Nassau College in Assen staat er nu enkele jaren en is een mooi en vriendelijk gebouw. Buiten echter ligt naast de sportvelden nog een stuk grond met enkele bomen geplant in lijn met het schoolgebouw. Keurig netjes, maar niet bruikbaar voor de leerlingen.
Als landart kunstenaar is Dick Lubbersen betrokken bij vertalen van de wensen van de school, de leerlingen en de buurtbewoners om van dit groen veld een plek van ontmoeting te maken gebaseerd op ‘landart principes’.
Een mooie opdracht om van deze plek een heerlijke landschapstuin te maken waar leerlingen kunnen ‘chillen’, elkaar ontmoeten, sporten en zelfs les kunnen krijgen in een buitenlokaal. Uitgangspunt voor Dick is ‘minder is meer’ om de veelheid aan wensen terug te brengen in herkenbare vormen als cirkels, ovalen en een lange rechte lijn als catwalk die binnen en buiten verbindt. Daarnaast staat groen in de vorm van beplanting centraal.
Voor het leslokaal is gekozen voor een verdiepte cirkel die omgeven is door een kunstwerk van cortenstaal. Dit open kunstwerk laat bladmotieven in abstracte vorm zien.

Bekijk hier het boekje over de making off. Klik op de afbeelding!