‘Leaf’ gaat in productie

‘Leaf’ gaat in productie

Vorig jaar is de ‘landart’ tuin bij Dr. Nassau College in Assen aangelegd door hovenier Wierenga uit Gieten. Het ontwerp dat ik daar voor heb gemaakt is vooral gebaseerd op een lijnenspel van cirkels, ovalen en rechte lijnen. Daarbij heb ik de verbinding gemaakt met binnen door een ‘catwalk’ van hout als rechte lijn naar de hoofdingang te maken.

Zitten, ‘chillen’, een buitenlokaal en een sportieve uitdaging is opgenomen in de buitentuin. Ondanks dat deze nog niet geheel af is wordt de tuin al volop gebruikt door de leerlingen. De afronding vindt dit voorjaar plaats: de komende maand wordt het buitensport toestel geplaatst, komen er nog enkele Drentse veldkeien en wordt het buitenlokaal omarmd door het cortenstalen kunstwerk ‘Leaf’. Dit kunstwerk bestaat uit zeven frames van 4 meter hoog bij 1,5 meter breed die rondom de zit-cirkel komen te staan. Vijf van de zeven frames zijn gevuld met bladnerf motieven.

De zeven frames worden in april gemaakt in Nijmegen en worden eind april of begin mei geplaatst op locatie. Daarmee is de tuin klaar en helemaal gemaakt volgens mijn ontwerp. En als de beplanting nog een mooie groeispurt maakt ….

Prachtige zitelementen ‘Twig’
Inmiddels al volop in gebruik door de leerlingen
‘Catwalk’ gericht op de hoofdingang
Ontwerp Leaf
Ontwerp Leaf