Het gaat goed met ons Verhalen-en Kunstproject! Inmiddels hebben we alle gesprekken gevoerd met bewoners van Woonwijkcentrum Holdert in Emmen. Harry Cock, gepassioneerd fotograaf uit Assen maakte de afgelopen weken voor ons project prachtige foto’s van de deelnemers in hun eigen omgeving. Elke Beekman is volop bezig met het schrijven van de verhalen en ikzelf maak een serie schilderijtjes van de dierbare voorwerpen van bewoners. Dus ja, het loopt als een trein!šŸ˜Š

In november starten we met een breed aanbod aan workshops voor de bewoners. Workshops waarin zij hun eigen verhaal gaan verbeelden. Als je verhuist naar een woonzorcentrum, moet je vaak veel achterlaten. Niet alleen herinneringen maar ook veel spullen.

Dierbare voorwerpen verhuizen gelukkig vaak wel mee. Voorwerpen als de glazen koekjespot van moeder, die elke zaterdag heerlijke zandkoekjes bakte of een bestekje dat je mocht uitzoeken omdat je wegens ziekte helaas niet mee kon op schoolreisje waar je je zo op had verheugd. Voorwerpen die betekenis krijgen door het verhaal wat erbij hoort. Ze liggen in een la, hangen aan de muur, staan in de vensterbank of liggen verscholen tussen de bladzijdes van een boek. Maar wie weet er nog van of vraagt er nog naar? En soms weet je het zelf niet meer dat je het bewaard hebt.

Warme Herinneringen Holdert is een initiatief van Elke Beekman en Ellen Kroeze . Het project wordt ondersteund door Woonwijkcentrum Holdert, Gemeente Emmen en Provincie Drenthe. Foto: Harry Cock in actie tijdens het vastleggen van bewoners op de camera deze week. In 2018 won Harry de Grote Culturele Prijs van Drenthe.

Harry Cock aan het werk