Eet smakelijk! Expositie bij CBK Emmen

Eet smakelijk! Expositie bij CBK Emmen

Project ‘Eet smakelijk!’ met bewoners Woonzorgcentrum De Holdert
Lievelingseten in klei bij CBK Emmen

Onder leiding van beeldend kunstenaar Ellen Kroeze van Atelier Helderrood werkten zes bewoners van Woonwijkcentrum De Holdert uit Emmen in oktober drie middagen aan een bijzonder project ‘Eet smakelijk!’. Uitgangspunt was het maken van hun favoriete gerecht in klei.

Aan tafel: eet smakelijk!

Deelnemers begonnen met het beantwoorden van de vragen: ‘Wat vindt je lekker, waar at je dit vaak, waarom geniet je hier zo van? En weet je het recept nog?’. Dit was het uitgangspunt voor de workshop. Nadat de keuzes waren gemaakt ontstond een variëteit in voorkeursgerechten; van hoofdgerecht tot sla, van toetje tot taartjes.

Het met de hand kneden en vormen van de klei was voor de ouderen al een bijzondere belevenis. Handelingen als deze behoren niet meer tot de dagelijkse bezigheid. Nadat de onderdelen van de gerechten van klei waren gemaakt moest eerst de klei drogen.

Een week later kon begonnen worden met het schilderen van de gerechten. Het mengen van de verf was voor de meeste deelnemers een nieuwe ervaring. Het zoeken tot de juiste kleur voor een onderdeel van het gerecht was gevonden, het schilderen ervan leverde een prachtige ervaring en mooi resultaat op.

Trots poseren in De Holdert

Tot slot maakten de ouderen van hun lievelingsgerecht een mooie compositie op een bord. Samen vormen de gerechten een feestelijke tafel. Deze gedekte tafel met lievelingsgerechten in klei is van 5 t/m 15 december 2019 te zien in ’t Lab van het CBK Emmen in De Fabriek.

Project ‘Eet smakelijk!’ is een samenwerking tussen De Kunstbeweging, beeldend kunstenaar Ellen Kroeze, Woonwijkcentrum De Holdert en Centrum Beeldende Kunst Emmen.

Eet smakelijk!
Lievelingsgerechten in klei door bewoners van Woonwijkcentrum De Holdert
Te zien van 5 t/m 15 december
CBK Emmen – ‘t Lab in De Fabriek
Open donderdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur
Toegang gratis
www.cbkemmen.nl