Project Ontmoetingsverhalen Emmerhout in volle gang

Project Ontmoetingsverhalen Emmerhout in volle gang

Elke Beekman en Ellen Kroeze zijn weer samen op pad! In opdracht van De Kunstbeweging halen ze verhalen op in de wijk Emmerhout. Verhalen uit het verleden en verhalen uit het nu. Waar spelen zich die af en waar ontmoeten de bewoners elkaar.

In Emmerhout zijn we op zoek naar bewoners die het leuk vinden om hun verhalen over ontmoetingen en gebeurtenissen in deze wijk met elkaar te delen.

Wat leeft er in de wijk, wie wonen er, waar ontmoet(te) je elkaar, wat deel en doe je met elkaar, en wat voor mooie herinneringen en verhalen levert dit op?

Dagelijks ontmoeten we mensen in de wijk, de buurt of de straat waar we wonen; als we een ommetje met de hond maken, boodschappen doen, bij de bushalte wachten, gaan sporten, of  ergens een kopje koffie gaan drinken in de buurt. De meeste van deze  gebeurtenissen vergeet je vaak snel, maar soms blijft een voorval of kennismaking je bij. Omdat het zo grappig was, je ontroerde, je verbaasde of je verraste.

We zijn op zoek naar deze persoonlijke verhalen. Misschien heb je nog een mooi verhaal over vroeger; waar haalde jij met je vrienden kattenkwaad uit of waar in het dorp kreeg jij jouw eerste zoen? Ook zijn we benieuwd welke anekdotes er leven in Emmerhout. Welke verhalen over opmerkelijke gebeurtenissen of plekken zijn er te vertellen? Dit is soms bekende kost voor (de meeste) wijkbewoners, maar leuke en verrassende informatie voor mensen die ze voor het eerst horen.

Wandelroute langs ontmoetingsplekken

Aan de hand van de verhalen en ontmoetingsplekken maken we vervolgens een mooie wandel- en fietsroute door Emmerhout. Samen creëren we een levendig, nieuw avontuur door én voor de hele wijk. Vertel daarom je verhaal en stippel samen met ons een unieke route uit, die je ook online kunt bekijken en met je mobiel kunt lopen.

In 2017-2018 was gemeente Emmen ‘Age Friendly Cultural City’, een project van de Wereld-gezondheidsorganisatie WHO. De Kunstbeweging heeft hiervoor het project Ontmoetings-verhalen ontwikkeld, gericht op cultuurparticipatie door ouderen.

Ontmoetingsverhalen Emmen is een project dat in zes dorpen en wijken van Emmen wordt   uitgevoerd. Ontmoetingsverhalen Emmerhout volgt hiermee Ontmoetingsverhalen Schoonebeek op. Wilt u meer weten over dit project, kijk dan op: www.ontmoetingsverhalenemmen.nl.

Meedoen en aanmelden

Doe mee aan ‘Ontmoetingsverhalen Emmerhout’ en meld je bij ons aan.