• Kunstprojecten

    Met een grote sociaal maatschappelijke betrokkenheid

Trots op je buurt: Woonwagenkamp De Ark!

Trots op je buurt: Woonwagenkamp De Ark!

In het voorjaar startten Greetje Kuipers van Facet en ik samen met een Kunst- en cultuurproject op woonwagenkamp de Ark in Emmen. Of het zo moest zijn… We kwamen precies op tijd! Clubgebouw de Ark werd gerenoveerd. Twee muren kregen we tot onze beschikking om die trots op vorm te geven.

Met de volwassenen verzamelden we tijdens koffieavonden foto’s en haalden we verhalen op over het leven van vroeger op het woonwagenkamp. We hoorden over het vele werk rondom de wagens, de verbondenheid, het reizigers bestaan, de eenvoud en het harde leven van vroeger. En of men trots is! Met de sfeervolle foto’s van vroeger en de quotes ontwierp ik de fotowand vol herinneringen.

Met de kinderen maakten we prachtige kunstkastjes, schilderijtjes en foto’s van hun omgeving. Vorige week hebben we de laatste schilderijtjes aan de wand bevestigd. het is een prachtig geheel geworden! De heldere kleuren spatten werkelijk van de wand af.

Het was heel waardevol en een voorrecht om een poosje te gast te zijn op het woonwagenkamp. En een inkijkje te krijgen in hun leven en de geschiedenis van hun ouders en voorouders.

Trots op je buurt is een kunst- en cultuurproject van Facet.