Totaalpresentatie project Warme herinneringen Holdert

Totaalpresentatie project Warme herinneringen Holdert

Eindelijk was het zover vrijdagavond. De presentatieavond van het project ‘Warme Herinneringen Holdert’, dat in maart 2021 startte. We hebben er zo lang naar toegewerkt. En dan breekt de dag aan, de zaal stroomt vol en ook mijn paps en mams arriveren. Als het 19.00 uur is verwelkomt Anja Strijker iedereen. De avond kan beginnen.

Met dit project delen we de herinneringen die verbonden zijn aan de stap naar wonen in zorg en het meeverhuizen van een dierbaar voorwerp. Deze avond lazen betrokken kinderen, kleinkinderen en zelfs achterkleinkinderen delen uit het verhaal dat Elke schreef voor hun moeder, vader, opa, oma, overgrootmoeder of overgrootvader. De zaal zat werkelijk helemaal vol, maar de aandacht die er was voor elk verhaal, elk gedicht, elk toneelstukje en dans, ontroerde me. Ik heb veel mensen zien genieten maar ook een traantje zien wegpinken. Samen hebben we deze avond weer prachtige nieuwe herinneringen gemaakt om te koesteren en te delen.

Dank je wel!

We voerden het project samen uit met woonwijkcentrum Holdert, onderdeel van Treant Zorggroep. Mede dankzij de betrokkenheid en enthousiasme van Anja Strijker en Saskia Schnoiing, Andre Belt, de inzet van vrijwilligers en het beschikbaar stellen van tijd, middelen en ruimte is het een prachtig project geworden.

Fijn dat jullie meededen, theatermaker Femke Torensma, danseres Miranda van Toor, gemeentedichters Berendy Gähler en Eddie Zinnemers, Johanna Fuhler en Thomas Fuhler en koordirigent Marlies Hoorn. En alle verhalenlezers.

Dank aan de echte sterren in de verhalen, de deelnemers: Nel Horn-Broekhuizen, Truus de Vreede-Buiijng, Gerrit Freriksen, Antje Mulder-Geitz, Els Lubbers-van Balen, Betty Boelens-Timmer, Alie en Geert KoopsHadders, Tiny Westra-Sissing (†), Grietje van der Werf, Geesje Dries-Stel, Dinie Schuitema-Krul, Bieny Wösten-Zaan, Willy van der Zanden, Jan Plante en Thea Breukelaar-Te Kamp. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het was een feest om dit project met jullie samen te doen.

Dank je wel Anja voor de hele coördinatie binnen Holdert, je enorme inzet en betrokkenheid. Niks was je teveel! Dank je wel Harry voor de prachtige, gevoelige en gedetailleerde foto’s die je maakte van de bewoners in hun eigen omgeving. Dank je wel lieve Dick, voor je inzet en betrokkenheid bij het hele project. Fijn dat we het boek samen hebben kunnen vormgeven.

En Elke, dank je wel, dit is een project om nooit te vergeten, het was heel mooi om dit samen met jou te doen!

Tentoonstelling

De tentoonstelling met verhaalfragmenten van Elke Beekman, foto’s van Harry Cock, schilderijtjes van mijzelf en de kunstwerkjes die de bewoners maakten zijn te zien tot en met 7 juli in het atrium van Holdert.

Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Boek

Supertrots zijn we op het gebonden boek dat we maakten bij dit project. Het 110 pagina’s tellend boek is te bestellen voor 25,00 + verzendkosten via de website www.helderrood.nl/warmeherinneringen/holdert

Mede mogelijk gemaakt door

Dit project is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van gemeente Emmen en provincie Drenthe (Podium Platteland). ´Hart voor Holdert´ financierde de fraaie lijstjes om de schilderijen die ik maakte van de voorwerpen. Een gift met een ´gouden´ randje! En Lions Broken Circle Emmen droeg bij aan het realiseren van het boek.

Warme herinneringen Holdert is een project van Elke Beekman en Ellen kroeze.