• Workshops en lessen

  Om je verder te ontwikkelen

Workshops

 • Atelier Helderrood organiseert workshops voor diverse groepen. Of het nu workshop heet of bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje maakt wat betreft invulling van een ochtend, middag of avond weinig verschil. Ons uitgangspunt is dat we elke groep een creatieve en kunstzinnige bijeenkomst op maat aanbieden.

  De workshops van Atelier Helderrood zijn een verlengstuk van het kunstenaarschap van Ellen Kroeze en Dick Lubbersen. Beide zijn actief op het gebied van schilderen, mixed media en Dick is daarnaast ook landschapskunstenaar.

  Op dit moment is er een mogelijk voor een workshop mixed-media en een workshop landart-natuurkunst.

  Hierin zijn meerdere mogelijkheden en ook de duur van een workshop is variabel. Een ochtend, middag of avondworkshop duurt 3 uur, een dagworkshop 6 uur.

  Workshop Mixed media

  Mixed media is een nieuwe trend binnen het schilderen. Door gebruik te maken van verschillende technieken en te experimenteren met diverse materialen ontdek je nieuwe mogelijkheden. Door collagetechniek te combineren met verf en ruimtelijke materialen zullen de effecten je verrassen.

  Tijdens de workshop Mixed media leer je alles over opbouw, compositie, gelaagdheid, materiaalkeuze (foto’s, knipsels, ruimtelijk materiaal, etc.) en technieken (schilderen, druktechnieken, collage, sjabloneren, etc.).

  Materialen als etiketten, bladzijden uit boeken, boutjes en moertjes, blik, touw en knopen lenen zich erg goed om toe te passen in je eigen Mixed media schilderij. Natuurlijk kun je ook eigen materiaal meenemen als foto’s, kopieën of iets uit tijdschriften. Daarmee geef je jouw schilderij een persoonlijke tint.

  Workshop landart-natuurkunst

  De natuur en het landschap, ‘het mooiste atelier dat er is’. Het is groot, van ons allemaal en zeer afwisselend. Het heeft alles in zich: materialen in overvloed, inspirerende locaties, steeds wisselende omstandigheden en bovenal ‘het leeft’.

  Vanuit die situatie ga je aan het werk tijdens een workshop landart-natuurkunst. Wat kun je mat de materialen die je ter plekke vindt? Hoe ga je die schikken, groeperen of ophangen? Hoe belangrijk is kleur en compositie in een ‘buitenschilderij’? Allemaal zaken waar je mee te maken krijgt en waarbij Dick Lubbersen je vanuit zijn ervaringen meeneemt en begeleid.

 • Kosten

  Alle workshops van een dagdeel of dag hebben een standaard prijs (bij een aantal deelnemers van 8 of meer). U betaalt altijd voor minimaal 8 personen. De workshops vinden plaats in ons eigen atelier of op een buitenlocatie voor de landart-natuurkunst workshops.

  De workshops van 3 uur zijn op een ochtend, middag of avond en inclusief koffie, thee en cake.
  De workshops met een lengte van 6 uur vinden plaats in de ochtend en middag en zijn inclusief koffie, thee, cake en een lunch.

  Prijs per persoon € 35,- (dagdeel van 3 uur)
  Prijs per persoon € 75,- (dag van 6 uur incl. lunch)

  De workshopprijzen zijn inclusief materialen.

  Voor groepen groter dan 20 personen maken wij graag een offerte op maat. Voor workshops op een andere locatie maken wij ook een offerte op maat.
  De prijzen zijn inclusief 21% btw.